LEZZET ÖTESİ

MALZEMELER

· 12 Adet Saray Çikilop
· 1 Kutu Krem Şanti
· 1 Su Bardağı Milkman Süt
· 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
· 1 Paket Çikolata Sos

YAPILIŞI

Her bir Çikilop’u 4 eşit parçaya bölün. 1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak kar haline getirin. İçine 1 su bardağı hindistan cevizi ve bölünmüş Çikilop’ları koyup karıştırın.
Karışımı geniş cam kaseye bastırarak doldurun. Buzdolabına koyun. Çikolata sosunu üstündeki tarife göre hazırlayın. Soğutun ve tatlının üstüne dökün. Üzerine hindistan cevizi serpin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyin.

KALP PASTAM

MALZEMELER

12 adet Saray Çikilop
1 kutu krem şanti (içerisinde 2 poşet oluyor)
2 su bardağı süt
1 kutu Saray Eldenele Rulo Gofret
1 adet Çikolata Sosu

YAPILIŞI

Çikiloplar küp küp doğranır.
2 poşet krem şanti sütle çırpılır. İçerisine küp doğranmış çikiloplar atılır ve karıştırılır. Bu aşamada içerisine fındık, ceviz veya meyve ekleyebilirsiniz. Ben iri dövülmüş ceviz ekledim. Kalıp streç filmle kaplanır. Ve hazırlanan harç kalıba dökülür. Düzeltilerek yine üzeri streç filmle kapatılır ve buzluğa kaldırılır. İyice donduktan sonra buzluktan çıkarılır ve ters çevrilir. Üzerine Çikolata sosu dökülür ve etrafı rulo gofret ile süslenir. Dilimlenerek servis yapılır. ..::Afiyet Olsun::..



Tülin Aladağ’a çok teşekkür ederiz